Se här för effektiv hudvård som är mer anpassad till blandad hy

06 oktober 2020 Cecilia Olsson

En bra hudvårdsrutin är avgörande för en len och fin hud. En bra grund är att välja produkter som är anpassade efter den hudtyp du har. Den vanligaste hudtypen är så kallad kombinerad eller blandad hud, den kan även innebära lite av en utmaning eftersom den ofta har både torra och feta partier. En blandhy kan också bestå av partier med normal hud, men det finns såklart lösningar som även gör en blandad hy fin och len.

Torka inte ut fet hy

Något av det viktigaste den som har blandhy, eller fet hy, ska tänka på är att de feta partierna i ansiktet inte ska torkas ut. Ofta kan den med feta partier i ansiktet ha problem med finnar, blemmor och pormaskar. En lösning till det kan vara att använda starka rengöringsprodukter, dessa kan dock torka ut huden vilket gör att det är mycket viktigt att återfukta den igen.

Ett vanligt misstag är att den som har fet hy tror att huden blir mindre fet genom att torka ut den,  faktum är att det får motsatt effekt eftersom huden försvarar sig mot torrheten genom att producera mer talg vilket leder till ännu fetare hy.

Punktmarkera de olika områdena med bra produkter

En bra grund lägger du genom att välja produkter som rekommenderas för blandhy (de har oftast en balanserande effekt), komplettera sedan dem med produkter som jobbar specifikt på respektive hudtillstånd. Till exempel så är det väldigt vanligt att någon med blandhy har en fet T-zon (panna, näsa och haka) medan kinderna är torra. Då behövs produkter för fet hy till att behandla T-zonen och produkter för torr hud på kinderna. 

Sephora är ett företag som fokuserar på bra produkter till skönhet och hudvård. De har allt som krävs för en välfungerande hudvårdsrutin som ger dig den hy du vill ha, se mer här.

Fler nyheter