Klassisk dubbel altandörr

En altandörr får gärna vara vacker och fungera som en fin övergång mellan inne och ute, men givetvis får den också gärna passa ihop med stilen på huset. Rätt altandörr kan ge huset ett rejält lyft och även höja värdet, men det finns även mycket annat att ta hänsyn till då man sätter in en ny altandörr. 

Det finns många olika altandörrar på marknaden, men med en dubbel altandörr kan känslan mellan inne och ute få en lugnare och mer naturlig övergång, samtidigt som det som finns utanför förstärks och kan upplevas ännu mer inbjudande. Tänk er en dubbel altandörr som öppnar upp mot en rolig trädgårdsfest, eller solens första strålar som kommer in genom dörrarna tidigt på morgonen.

En dubbel altandörr är vacker och harmoniserar bra med fasaden, samtidigt som den också släpper in mycket ljus. Något som givetvis är särskilt bra under våra mörkare årstider. 

 

 

Olika modeller

Dubbel altandörr passar både i äldre fastigheter och moderna. Detta eftersom de går att få i många olika storlekar, utförande och modeller. Med eller utan spröjs, täckta nedtill och med endast glas upptill, eller med glas uppifrån och ned. Det är också viktigt att välja en altandörr av bra kvalitet och som klarar att hålla både kylan ute under kalla vintermånader, men som också skyddar mot solens strålar under heta sommardagar. 

Ska man investera i en dubbel altandörr, har man mycket att vinna på att välja en i trä. Dels så är det ett genuint och vackert material, dels är det också miljövänligt. Trä går också att underhålla vilket betyder att man får en altandörr som kan hålla i minst hundra år, förutsatt att man underhåller den. Det finns flera tillverkare som säljer altandörrar av bra kvalitet och med lågt u-värde. Genom att söka på nätet på altandörr dubbel, får man upp flera exempel på dubbla altandörrar.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *