Finansiera din dröm med ett stipendium

28 juni 2019 jonas olsson
Finansiera din dröm med ett stipendium

När man planerar att börja studera, har drabbats av sjukdom eller dödsfall, arbetar med ett kulturprojekt eller något liknande som kan innebära en pressad ekonomisk situation, kan det vara en god idé att söka stipendium. Det finns nämligen stipendier att söka för det mesta och de flesta situationer och det behöver inte vara så krångligt som man kan tro. 

 

Att hitta rätt stipendium

Det kan vara svårt att veta vart man ska börja i letandet efter ett stipendium som passar just ens egna situation och behov. Det vanligaste typerna av stipendium är stipendier för sjuka/personer med funktionshinder, stipendier för studier och stipendier för kulturverksamhet eller projekt. 

Global Grant är en hemsida som listar stipendium. Den är gratis att använda och du kan filtrera din sökning efter typ av stipendium, län eller stad och så vidare. Du registrerar dig enkelt med ditt lånekortsnummer från ditt lokala bibliotek. Läs mer och hitta stipendium som passar dig här: http://globalgrant.com/

Om du inte får ett stipendium på första försöket, ge inte upp! Sök samma stipendium vid nästa ansökningsperiod, och testa med andra liknande stipendium. 

 

 

Att skriva stipendieansökan

Genom att spendera några timmar på din ansökan ökar chansen att du blir beviljad ett stipendium. I din ansökan för ett stipendium krävs det att vissa saker ingår. Precis vad som förväntas av din ansökan varierar från stipendium till stipendium, så det är att rekommendera att noga läsa beskrivningen av stipendiet. 

Ett kort och koncist brev ska bifogas i de flesta ansökningar. Där beskriver du vad du kommer använda pengarna till och varför du behöver ekonomiskt stöd. Alla fakta du presenterar måste styrkas. Det kan bland annat handla om lönespecifikationer, en budget över projektet om du söker för kulturell verksamhet eller en förening, eventuella avslag från myndigheter och intyg från läkare vid sjukdom. Dessutom behöver du bifoga ett personbevis som styrker att du är den du utger dig för att vara. Det kan hämtas hos skattemyndigheten. Lycka till!

Fler nyheter