Enklare lantliv med minirengöringsverk

31 juli 2021 william eriksson

Stugan är tillflykten för väldigt många av oss. Ladda batterier är ett uttjatat uttryck och kanske passar illa för ställen som inte alltid har elektricitet, men att lata sig är väldigt välbehövligt emellanåt. Idag har de flesta sett till att skaffa elektricitet på lantegendomen men hur är det egentligen med avloppet?

Visst har utomhusfaciliteter en viss charm men den charmen brukar snabbt klinga av när temperaturen sjunker. Det är inte fel att införa lite moderniteter också i det gamla torpet. Att se till att få ordning på saker som vatten och avlopp är inte lyxrenovering utan vanligt sunt förnuft, om än gammaldags.

Få vardagen att fungera med fungerande vatten och avlopp

Ett fritidshus används inte hela tiden och det ligger i dess natur att det blir stående tomt emellanåt. Ibland under riktigt långa perioder. Kanske du vill se till det med några månaders mellanrum eller oftare? Däremot bor du inte där och därmed kommer ett rengöringsverk bli stående oanvänt ganska ofta. 

Det är med andra ord ett krav att ett minirengöringsverk fungerar utan problem under de förhållandena. Det fungerar när du är på plats och det bryter ner eventuella obehagligheter i stillhet när du är på annat håll.

Hur ska man välja sitt minireningsverk?

Det handlar förstås om både storlek och funktion, som alltid. Givetvis väljer du ett biologiskt reningsverk som tar hand om avlopp utan kemikalier. Sedan får du fundera över kapacitet. Hur många personer brukar vistas i huset och hur ofta? Du kan också ta hjälp av en kompetent firma som sysslar med minireningsverk.

När du och företaget gemensamt har kommit fram till en lämplig storlek kan du välja mellan ett flertal modeller. Naturligtvis kan du också anlita företaget till själva installationen. Ett korrekt installerat minireningsverk gör livet bättre och enklare och naturligtvis också väldigt mycket renare. Ta kontakt för bedömning. 

Fler nyheter