Drömmar om tänder

27 mars 2019 Martha Andersson
Drömmar om tänder

Det är många som drömmer mardrömmar om att tappa en eller flera tänder. Själv har jag vaknat upp kallsvettig mer än en gång, efter att i drömmen upptäckt att jag kunnat vicka på alla tänder i hela överkäken! Som tur är har det stannat vid dröm, och aldrig blivit verklighet. Många som slagit ut eller blivit tvungna att dra ut tänder kan vittna om det otroligt obehagliga i upplevelsen. Att förlora något som aldrig kan komma tillbaka, i alla fall inte på naturlig väg- idag finns ju fina tandproteser och modeller. 

Idéerna om vad drömmar där man tappar sina tänder skulle kunna betyda (om man tror det minsta på drömtydning) är många. Ett exempel är att du skulle vara rädd att förlora någonting du håller kärt, ett annat att det skulle betyda att du känner dig maktlös eller att saker och ting i din omgivning befinner sig bortom din kontroll. Drömmer du ofta att du tappar dina tänder, eller att de blir lösa i munnen, kan det alltså vara en god idé att se över din allmänhälsa. Har du varit mer stressad på sistone än vanligt? Om ja, finns det något du kan göra för att lindra den stressen? 

Klart är i varje fall att tänderna har stor betydelse för oss människor. Därför är det väldigt viktigt att ta väl hand om sina tänder, som ju förhoppningsvis ska vara med oss hela livet. Tandläkare rekommenderar som regel att man går på allmän undersökning minst en gång vart annat år, och till tandhygienisten vart annat. Bor till i Stockholm med omnejd kan Tandläkare i Sollentuna vara ett alternativ. 

Gör du detta så har du full koll på vad som händer i din mun, och du kommer förmodligen inte drabbas av dåliga överraskningar och nyheter (som om du gick till tandläkaren, säg, vart tionde år. Då hinner mycket hända!). 

Fler nyheter