Vi tar oss framåt – tillsammawheel

12 juni 2020 Mikael Barani

Är det något som har blivit uppenbart under denna pandemi så är det hur beroende vi är av varandra. Den som är ensam är också utsatt. Går något fel så är det svårare att styra upp saker och ting än om man har människor omkring sig som kan hjälpa en.
Därför är det så hjärtevärmande att se hur mycket vi människor har ställt upp för varandra under denna tid – även när vi kanske inledde pandemin som främlingar.

För någon gång i livet kommer vi alla att vara i behov av hjälp. Om inte förr så i varje fall när vi blir äldre och vardagen blir lite svårare att hantera utan assistans. 
På tal om just assistans så finns det alltid människor som är i behov av en varm och proffesionell personlig assistent. Någon som både bryr sig om dem som kanske inte ens kan uttrycka sig med ord. 

Alla som någon gång har jobbat inom detta område, eller något liknande, vet hur givande det är att faktiskt ge andra. Faktum är att just hjälpa andra är ett perfekt sätt att hjälpa sig själv.
Mår vi dåligt eller känner oss nere brukar hjälpsamhet, tacksamhet och generositet fungera som snabba sätt att åter få upp humöret. Trots att det pratas mycket om människans mörkare natur – girighet – så är vi sociala djur. Vi frodas när vi känner att vi befinner oss i ett sammanhang där vi bidrar till gruppens välmående. 
Extra sant är detta förstås häruppe i Norden. Våra förfäder slet hårt – tillsammans – för att få livet att gå ihop i denna region där kylan regerar under större delen av året. Hade de inte gjort det så hade vi inte funnits här, idag.

Ett tips är att varje dag försöka göra något som är osjälviskt. Det kan vara så enkelt som att le mot någon so du möter ute på promenad. Sådant sprider ringar på vattnet.

Fler nyheter