Väggdekor – enklare än tapetsering

08 maj 2019 Mikael Barani
Väggdekor – enklare än tapetsering

Väggarna där hemma börjar se lite slitna ut. Det är då du till slut erkänner för dig själv: Det är dags att tapetsera om.
För många av oss är detta ett projekt som orsakar en del vånda, men det finns lättare utvägar. Strunta i tapeten, och kör på att måla väggen och sätt upp en väggdekor istället!

Det finns ju nämligen många saker som bökar till det med tapetseringen: Dels att välja ut en tapeter som alla i hushållet är nöjda med. Sedan kommer själva projektet med att få upp dem på väggarna. Det är oftast här någonstans man inser att det kanske är lättare att hyra in professionell hjälp.
Dock är detta alternativ något som kanske inte passar allas budget och plånböcker. Det kostar ändå på lite med material och arbetstid för hantverkaren som hyrs in. Om du inte råkar känna någon som är duktig på att tapetsera och kan hjälpa dig med det, förstås.

Därför är det smidigt att leta efter andra lösningar: Som att måla om.

Med lite målartejp, pensla och några pytsar färg så blir jobbet att fräscha upp väggen plötsligt mycket enklare.
Har du aldrig tapetserat förut kräver det rätt mycket efterforskning och tålamod. Dels för att lära sig hur man ska göra, men också att få det hela att bli till ett tillfredsställande slutresultat (slitresultat?).
Och även om du har tapetserat tidigare finns alltid risken för luftbubblor under tapeten, som sedan måste hanteras.

Då är det lättare att först måla med någon fin färg, och sedan skaffa väggdekorer.
För den som undrar vad en väggdekor är, det låter kanske som något komplicerat och pampigt, så är det stora klistermärken med olika motiv. Detta gör att du med väggdekorer från Sohu-shop.se kan göra dina väggar personliga utan att vara hantverkare.

Besök Sohu-shop.se för att ta del av deras stora utbud av väggdekorer – eller designa en egen!

Fler nyheter