Tid kvar för fiske innan båten ska upp på trailern

30 november 2020 Mikael Barani
Tid kvar för fiske innan båten ska upp på trailern

Nätterna är kalla, men på dagen så ligger vi och svävar där strax över nollstrecket. Kan det bli så att vi kommer att gå miste om den där vita julen i år igen?

Det är bara att hoppas på det bästa, kallt är det i varje fall när man är ute och går. För att inte tala om hur det är när man står där vi vattnet med fiskespöt i handen.

Fiskespö och isdubbar

För en sak är säker: Det blir lättare att fiska när isen inte har lagt sig på sjöarna. Man kan skjuta på att ställa undan båten lite till, gambla på att vädret inte kommer att få en till att lasta upp den på trailern från https://mohlintrailers.vpsite.se/ riktigt än.
Fram till Lucia så går det bra, sedan börjar det bli lite riskabelt.

Nåja, samtidigt vorde det ju sjukt roligt att ta på sig långfärdsskridskorna och åka ut någonstans för att pimpla en stund. Det är något speciellt med det lugn som infinner sig ute på isarna. Särskilt när det snöar. Det sker någon sorts isolerade effekt på verkligheten då, nästan som om att man befinner sig i ett rum även fast man är mitt ute på öppen sjö.
Det är smått magiskt och något som fler borde ge sig ut för att upptäcka.

Det gäller förstås att tänka på säkerheten först – oavsett om det handlar om båtar eller skridskor. En flytväst är alltid klokt att ha plus isdbubbar om man är ute och pimplar. Olyckan kan vara framme illa kvickt och ett enkelt verktyg som isdubbar kan då vara skillnaden mellan liv och död.

För vintern är en vacker årstid, men den har också sina utmaningar. Våra förfäder slet trots allt stenhårt för att klara sig i det klimat som finns häruppe. Våra liv är avsevärt mycket bekvämare nuförtiden, men riskerna finns fortfarande där.

Fler nyheter