Tänk dig för innan du slår till på ett köp

27 maj 2019 Linda Edgarsson
Tänk dig för innan du slår till på ett köp

Är du sugen på att lära dig spela ett instrument? Det är en härlig känsla att kunna skapa musik för egen hand, men det krävs övning, oftast ganska mycket övning. Därför är det klokt att börja redan som barn med ett instrument. Men, om du nu inte gjorde det så är det aldrig för sent, många lär sig spela på äldre dagar också.

Många instrument är relativt enkla att köpa sig, andra bör man ha mer koll på. Om du är sugen på att börja spela trummor finns det exempelvis en del saker att tänka på. Mycket handlar även om vad du själv har för ambition framöver med ditt spelande.

Om du aldrig tidigare har spelat eller haft ett eget trumset är det enklast att köpa nya trummor. Det finns olika nybörjartrummor som är gjorda för dig som ska lära dig att spela. Dessa är oftare av enklare modell och lägre i pris. De är inte heller gjorda för dem som spelar mycket eller reser med sina trummor till olika spelningar. När man har blivit erfaren på trummor slår man oftare med mer kraft och behovet av kraftigare trumset blir ett helt annat.

Om det nu skulle vara så att du ångrar dig och inte alls vill fortsätta att spela trummor efter ett tag så är det klokt att tänka på att ditt trumset även har ett andrahandsvärde. Det vill säga, köp ett märke som folk känner igen och som det lätt går att få tag i reservdelar till. Då ökar det dina chanser att kunna sälja det vidare efter avslutad karriär.

Om du köper ett nybörjarset begagnat så tänk på att kolla upp vad som ingår. Kolla även upp priset på de eventuella skinn eller cymbaler som du måste köpa till. Det är inte alltid priset för ett komplett trumset blir billigare begagnat.

Fler nyheter