Sugen på husvagnssemester?

10 juni 2019 jonas olsson
Sugen på husvagnssemester?

Fler och fler väljer att köpa husbil. Det är ett enkelt sätt att semestra. Istället för att krångla med flyg och hotellbokningar, är det bara att ge sig ut på vägarna och stanna till där det passar. Det finns gott om andra människor som också har upptäckt charmen med husvagnssemestrar. Campingplatser är fulla av människor av alla åldrar. Varför inte bjuda in på en kopp kaffe eller en grillkväll. Eller njut av långa ljusa sommarkvällar i enskildhet nära havet och naturen. Med husvagn är det du som bestämmer var och när du ska stanna.

 

Olika sätt att campa på

Campingplatser har olika standard och klassificeras med 1-5 stjärnor beroende på vad som finns att tillgå på plats. Personal finns ofta tillgänglig. Det brukar finnas enklare möjligheter för matlagning, tvätt, dusch och toalettbesök samt tillgång till eluttag. Lekplatser brukar finnas för barnen. Ibland ligger campingplatsen i närhet av en sjö eller havsstrand. 5-stjärniga campingplatser har även pool och barnbassäng. Finare campingplatser erbjuder också restaurang med öl- och vinrättigheter. Det finns också möjligheter att fricampa. Allemansrätten är stark i Sverige och man kan tälta ganska fritt i naturen. Med husvagn finns det fler restriktioner att tänka på. Man får till exempel inte lov att köra i terräng. Kolla upp vad som gäller för din resa. Att fricampa är ett bra sätt att uppleva naturen på nära håll. Perfekt under den svenska sommaren.

Husvagnar och husbilar

Att köpa husvagn eller husbil är en investering – fundera på vilka behov du har innan du slår till. Hur mycket är du beredd att betala? Vill du ha en ny eller en begagnad? Hur många bäddplatser behövs? Har du vissa behov eller önskemål? Husbilar och husvagnar erbjuds av husvagnshandlare som kan erbjuda flera möjligheter. De kan också hjälpa dig välja ut en modell som passar dig. Sedan är det bara att rulla ut på vägarna och njuta av sommaren!

Fler nyheter