Spikeball är ett populärt trädgårdsspel

18 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Spel finns i olika varianter och det kommer nya roliga spel lite då och då. Ett av dem är Spikeball. Du kanske själv har hört talas om det fartfyllda spelet och även provat på det någon gång. Spelet Spikeball går ut på att studsa en boll ned i nätet och det andra laget ska slå tillbaka den igen. Ett Spikeballset kan du ta med dig till stranden, parken eller någon annanstans där du och dina vänner vill ha en rolig stund.

Det är roligt att umgås med vänner och göra någonting tillsammans. Du kanske har tröttnat på spel som kubb och krocket och vill prova på någonting nytt. Spikeball är ett roligt spel där deltagarna måste röra på sig hela tiden. Spelet kommer från USA och har blivit oerhört populärt den senaste tiden. Det är ett aktivt spel att ha på exempelvis jobbet så personalen kan röra på sig under rasten.

 

image

 

Spikeball-reglerna är enkla men det kan ta tid att behärska spelet

Det är lätt att lära sig att spela Spikeball men det kan ta sin tid att behärska spelet och få in en bra spelteknik. Med lite övning blir spelet en utmanande och spännande stund tillsammans med familj och vänner. Alla behöver röra på sig och det måste man göra i det fartfyllda spelet Spikeball. Det kan med fördel användas i skolan, under lägerverksamhet eller på andra ställen där det finns behov av en rolig aktivitet.

Spikeball är ett 360 graders spel, så det finns ingen så kallad planhalva. Nätet finns i mitten och deltagarna rör sig runt hela nätet under spelets gång. Spelet börjar med att deltagarna ställer sig på varsin sida om Spikeball nätet. Sedan är det full fart med att slå bollen mellan deltagarna i samma lag och ner i nätet efter de regler som gäller för Spikeball.

Fler nyheter