Spela på ditt gamla piano

31 oktober 2019 william eriksson
Spela på ditt gamla piano

Låt inte ditt gamla piano stå ostämt  i en hörna. Sätt ny fart på det och ta upp spelningen igen. Ibland har man mycket annat som stjäl uppmärksamhet och tid, så man ger sig inte så mycket tid till sina hobbies. Men det är faktiskt en trevlig och avkopplande hobby att spela piano. Det är bra att träna båda hjärnhalvorna samtidigt, som man gör när man spelar med två händer. Vänster hand för bastonerna och höger hand för melodin.

 

 

Stämt låter det mycket bättre

 

Har du ett beg piano i Stockholm, sälj det inte. Satsa istället på att låta en professionell pianotekniker stämma det och se över det. Man bör göra det ganska ofta, en gång om året rekommenderas. Tyvärr blir det inte alltid så, och när man spelar en låt och det låter lite ostämt, så ger man upp. Det är synd, för när väl pianot är stämt och låter bra igen, har man många trevliga stunder av spelning framför sig. Gräv där du står, är ett gammalt ordspråk som stämmer ganska bra för pianospel. Du får börja på den nivå du klarar av. När du blir lite mer van kan du höja svårighetsgraden.

 

Otålighet är ingen dygd

 

Ofta hör man en vacker melodi, som kan vara ganska svår att spela, och man blir otålig för att man hör precis hur det skulle låta – men man kan inte utföra det. När man tränar noter måste man ha tålamod, ta en hand i taget, bit för bit lära in ett stycke, så att man vet vad man gör. Sedan är det mer eller mindre som bilkörning, titta och tryck. Men man vill dithän direkt. Otålighet är ingen dygd, utan låt din hobby växa i lugn och ro. Till sist kan du spela allt. Men först, glöm nu inte att kontakta din pianostämmare.

Fler nyheter