Smarta tips vid köp av ny glasvagn

17 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Den som arbetar med stora glasskivor klarar sig inte utan en bra glasvagn. Glas är både tungt och ömtåligt och det kan lätt få skador. Med en bra glasvagn kan man lättare handskas med glaset på ett säkert sätt. Dessutom behövs bara en person för att flytta en stor glasskiva. 

En ny glasvagn gör både transporterna och arbetet enklare och säkrare. Men vad ska man tänka på om man ska köpa en ny glasvagn? Detta ska försöka redas ut i texten som följer.

En bra glasvagn ska rulla lätt och mjukt på underlaget så att glaset inte tar skada. Men med mjukgående hjul blir arbetet också lättare och man slipper då dra och slita i glasvagnen. Den blir helt enkelt lättmanövrerad och lätt att styra. Självklart ska glasvagnen också vara försedd med broms så att man säkert kan ställa den ifrån sig utan att den riskerar att rulla iväg.

 

ny glasvagn

 

Olika typer av glasvagnar

Nya glasvagnar finns i alla möjliga modeller och det är viktigt att man väljer en modell och utformning som är anpassad efter de behov man har. Det finns exempelvis glasvagnar för lagerhållning, men också som enkelt går att montera på arbetsbilens sidor så att man smidigt kan transportera glasskivorna. När det handlar om kvalitet finns det inga kompromisser. Ska man köpa en ny glasvagn ska man därför vända sig till ett seriöst företag som är specialiserade på olika typer av arbetsvagnar.

Det finns flera olika företag som säljer såväl nya som begagnade glasvagnar. För att få ett så bra pris som möjligt kan det vara bra att skicka en prisförfrågan till mer än ett företag. Hittar man inte rätt glasvagn finns det också företag som tillverkar glasvagnar efter speciella mått och önskemål, som exempelvis detta företag: https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar. Det kostar givetvis lite mer, men man får det perfekta arbetsredskapet.

Fler nyheter