Skolan – grunden till utvecklingen

17 juli 2019 jonas olsson
Skolan - grunden till utvecklingen

Människor spenderar många år i skolsalar. Från dess att man är liten åker man till förskolan. Sedan är det dags för skola och gymnasium och därefter spenderar de flesta flera år till på högskola. Totalt har man tillverkat mer än 20 år av sitt liv på olika utbildningsinstitutioner. Skolan man gått på har format tänkesätt och till viss grad, ens personlighet. Därför är det bra att fråga sig var man skickar sina egna barn. Barn spenderar många timmar om dagen i andra vuxnas omsorg och i umgänge med andra barn eller ungdomar, och därför bör man välja skola med omsorg.

 

 

Vikten av att välja en bra skola

Det kan kännas svårt att välja rätt skola. Att ha vikten av sitt barns framtid på sina axlar är ett ansvar som leder till oro hos vissa föräldrar och denna oro kan öka när man tänker på allt som skulle kunna hända barnet i deras frånvaro. Du som är förälder gör gott i att ta reda på information om de skolor som finns i din närhet. Till exempel vilken pedagogik skolan utgår ifrån och vilka lärare som jobbar där. Sveriges läroplaner är allmänna men metoderna varierar. Varför inte gå och hälsa på skolan innan du bestämmer vart du ska att skriva in ditt barn? Då kan du ställa alla frågor direkt till personalen. 

 

Pedagogik som skapar Trygga och självsäkra barn

En förälders största önskan är att barnet kommer att växa upp till att bli en självsäker och trygg vuxen person. Grunden för detta sätts redan vid förskolan. Väljer du en skola där barnen får hjälp att resonera och utvecklas i olika situationer så kommer barnen att mogna mycket snabbare. Ett bra exempel är en fritidsfrämjande skola i svedala med mottot ” I Ur och Skur”. Där får barnen lära sig genom att spendera lika mycket tid ute som inne. Du kan lära dig mer om skolan här: http://www.skabersjoskolan.se/skabersjoskolan/extern/

Fler nyheter