Roligt med ridlektioner i Stockholm

21 januari 2021 patrick pettersson

För att på rätt sätt kunna umgås med de fantastiska varelser vi kallar hästar krävs en del ansträngningar. För somliga av oss kanske det fungerar med marktjänst. Att ta hand om hästens behov, rengöra, rykta och se till att de har tillräckligt med foder och vatten är en del av jobbet. De allra flesta av oss vill gärna göra lite mer.

Att börja ta ridlektioner är ett utomordentligt bra sätt att lära sig hur en häst fungerar. I samspelet med en häst finns utrymme för dig att lära känna ett intressant djur. Samtidigt är ridning väldigt mycket mer. Det är motion, det är utevistelse och det innebär att man lär känna nya människor.

 

När kan man tidigast börja ta ridlektioner?

Det är en intressant fråga att fundera över. Ett barn behöver förstås ha stadga i kroppen och en viss utvecklingsnivå för att kunna sitta på en häst. Med tillräcklig hjälp kan ridlektionerna starta tidigt, men troligen talar vi då om lektioner som tas i familjens trygga sköte.

I en professionell miljö behöver en ridlärare kunna fokusera på mer än ett barn åt gången så länge det inte handlar om privatlektioner. Å andra sidan är man aldrig för gammal för att börja med ridlektioner i Stockholm. Balans och muskelträning och koordination är någonting som alla kan behöva träna. Ung som gammal.

 

 

Hur ska en bra ridskola vara beskaffad?

En bra ridskola har tillräckligt av allting. Inte minst kompetenta lärare och inskolade ridhästar. En vettig indelning i grupper efter ålder och kompetens hos eleverna. En brá ridskola är professionell och välkomnande i sin attityd. Alla elever är där av samma anledning. Även om alla inte har kommit samma väg.

En annan sak som många uppskattar är aktiviteter utöver just ridlektioner. Satsningar på interna tävlingar och på gemensamma aktiviteter som utflykter och umgänge uppskattas av de flesta.

Fler nyheter