Magna Tiles är roliga och lärande leksaker för barn som älskar att bygga

21 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Barn i 3-4 års åldern har ofta massor av funderingar och det är inte ovanligt att de pratar mycket och hittar på egna berättelser. Från tre år får också barn allt lättare att röra på sig mer kontrollerat vilket gör att de gärna springer och hoppar mycket. Barn utvecklar dessa förmågor genom sin egen nyfikenhet men det kan även vara bra att ge barnet extra goda förutsättningar med hjälp av utvecklande och lärande leksaker. 

En webbshop som erbjuder ett brett och kvalitativt sortiment av leksaker 

Lekakademin är en webbshop som specialiserat sig på just lärande och utvecklande leksaker. Där finner man pedagogiska leksaker för alla åldrar och behov, bland annat finns ett brett utbud av leksaker för barn från treårsåldern och uppåt. Ett exempel på leksaker som bland annat kan hjälpa barnet att känna igen mönster, öva hand-öga-koordinationen, träna finmotoriken samt förmågan att känna igen symmetri är Magna Tiles.

Magnetiska leksaker som är mycket populära bland barn

Magna-Tiles är magnetiska byggleksaker som barn, oavsett kön och ålder, tycker otroligt mycket om att leka med samtidigt som de lär sig något när de gör det. Barn lär sig på olika sätt, vissa tycker om att lära genom bilder och läsande medans andra barn lär sig lättare genom att de har en fysisk sak som de kan hålla i och känna på. Många barn kan såklart må bra av både teoretiskt och ”hands-on” lärande. Byggleksakerna från Magna-Tiles är bra exempel på ”hands-on”-lärande genom lek.

Byggleksaker som skiljer sig från mängden

Det som skiljer Magna-Tiles från många andra sorters magnetiska leksaker är att de är magnetiska utmed hela brickornas kanter och inte är beroende av polernas laddning. Det innebär att alla brickorna passar ihop med varandra oavsett hur de är vända. Det gör det enkelt för barn att själva kunna konstruera komplicerade konstruktioner, vilket ofta gör leken extra rolig och spännande. Magna-Tiles innehåller varken BPA, ftalater, PVC, latex eller andra giftiga material och de lever upp till alla europeiska standarder för säkerhet gällande leksaker till barn.

Fler nyheter