Ljusslinga solcell – ett miljövänligt sätt att skapa blickfång i trädgården

13 mars 2022 Jenny Olsson

editorial

Genom ljusslingor kan man skapa vackra blickfång i både trädgård, uterum och vid entrén. Speciellt under vintertid, då man verkligen livar upp den annars sovande vinterträdgården eller skapar en välkomnande känsla kring entrén.

Ljusslingor gör sig dessutom fina redan under sensommaren då de kan bli en vacker detalj under höstmiddagen i uterummet. 

 

Ljusslinga solcell

 

Solcellslampor bra för miljön

När man ska välja ljusslingor är det bra att använda sig av ljusslinga solcell. Dessa lagrar energi från solen och använder den gröna energin för att hålla belysningen igång. Att använda sig av förnyelsebar energi sparar både på miljön och plånboken. Även om en ljusslinga inte tar så mycket energi och blir en stor skillnad på elräkningen kan det faktiskt ändå göra stor skillnad om man har mycket belysning i sin trädgård och lägger ihop förbrukningen av dessa.

Att använda sig av naturens energi så som solen är därför ett bra alternativ. Dessutom är det viktigt att man gör det man kan för att spara på jordens resurser. 

 

Först på den svenska marknaden 

solarlamcamp.se säljer två ljusslingor som är solcellsslingor och de första på den svenska marknaden. Ljusslingorna Lumify och Aurora Pro är tillverkade för att klara det svenska klimatet, där vi har ont om solljus under vintrarna. Dessa kan därför lysa året om. Tack vare det har dessa ljusslingor blivit populära att dekorera entré, trädgård och balkong med under julen, då det verkligen blir effektfullt mot den vita snön.

Om man har en trädgård, uteplats eller balkong som man tycker blir lite mörkt och trist under vinterhalvåret är belysning verkligen något att rekommendera. Ljus skapar stämning och ger effekt under de månader som allt annat är snötäckt. Under året som gått har elpriserna också skenat vilket gör alternativ som dessa till ett givet val. Då man också kan känna att man gör sitt för att värna om miljön. 

Fler nyheter