Livet belönar den målmedvetne

Livet belönar den målmedvetne

Nej det här året har hittills inte blivit alls så som de flesta av oss hade föreställt sig det. Kanske var det flera av er som under förra året kände att det var dags att ta tag i den där drömmen och satsa på eget – och gjorde det. Lite otur med tajmingen, kanske till och med lite orättvist.

Samtidigt är det ju så att det är under riktigt hårt tryck som diamanter skapas. Om du överlever detta så vet du att du kan klara det mesta här i livet.
Det viktiga ordet är dock att överleva. För många så innebär de första åren som egen att man sliter och står i som aldrig för. Det tar ett tag att bygga upp momentum. Folk måste helt enkelt få reda på att man finns till – och det är sådant som endast kan spridas genom hårt arbete och hög kvalitet.

Så just nu är kanske inte tiden för att luta sig tillbaka i sin Herman Miller Embody inköpt på Valueshop. Nej, det är nu man måste klura ut nya och innovativa sätt att nå ut till folk.

För det finns en väg ut ur det här, även om det kanske inte är alla som kommer att klara sig helskinnade. Ja eller helskinnade kommer vi förhoppningsvis att klara oss, men däremot så är det kanske vissa som tyvärr kommer att få erkänna sig slagna av det rådande klimatet.

Dock ska man icke misströsta även om det inte gick vägen denna gång. Livet är alltid fullt av möjligheter. Det må låta som en kliché men det är bara för att den är sann. Den som verkligen vågar att kasta sig ut mot vågorna kommer till slut att lyckas. 
Naturligtvis kan man behöva ändra sin definition av “att lyckas” under vägen – men livet belönar alltid den ihärdige.