Låna ut pengar

14 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Låna ut pengar

Ibland dyker behovet av pengar upp och bristen är ett faktum när det inte finns tillräckligt på kontot. Men det kan också vara åt andra hållet ibland, att en person i ens närhet har en tillfällig ekonomisk svacka och ber om att få låna pengar. Hur ska man egentligen ställa sig till det? Det är inte ett beslut som man bör fatta på stående fot utan något som man måste fundera på ett tag, beroende på hur mycket pengar det handlar om. Är det en mindre summa kan man givetvis tacka ja direkt om man känner att man har så att det räcker. Men om det är en stor summa pengar som kommer att ta lång tid att betala tillbaka så är det viktigt att ge det hela lite eftertanke, även om den spontana känslan är att vilja hjälpa till.

Även om det är en person man känner väl som vill låna pengar så kanske man ändå inte har en speciellt god insyn i personens ekonomi. Som en extra trygghet kan man därför göra en kreditvärdering och få en rapport om hur ekonomin ser ut. Se också till att ställa frågor så att du får svar på allt du undrar över om ekonomin. Att dra in pengar i en relation är alltid en risk och man bör därför överväga noga om det verkligen är värt det jämfört med andra alternativ som finns, så som snabblån vilket man hittar här till exempel https://xn--ln7-ula.se/

Det är viktigt att skriva ett skuldebrev där all information om lånet ska finnas, sådana mallar finns vanligtvis att ladda ned online. Ett sådant dokument ger en trygghet för båda parter då man vet vad som gäller och har allting uppgjort från början vad gäller återbetalningstid, hur ofta pengarna ska betalas in och vilken ränta som ska gälla under perioden.

Fler nyheter