Kontorsstädning som har positiv påverkan på arbetet

18 juni 2020 Cecilia Olsson

Det finns mycket som kan påverka kvaliteten på det arbete man gör på ett kontor. Med rätt förutsättningar blir det både lättare och roligare att utföra sina arbetsuppgifter. Förutom tillgång till rätt material och redskap som är nödvändigt för själva arbetet så är det även viktigt att man har en ren och fräsch plats där man kan utföra jobbet. 

Rena ytor har flera fördelar

Rena ytor gör att det inte finns lika många distraktioner som kan påverka arbetsron, men det absolut viktigaste är att man minimerar risken för att bakterier och virus sprids på arbetsplatsen. Vill man hålla nere sjukskrivningar ska man därför se till att det finns bra förutsättningar för god hygien samt regelbunden städning på kontoret. 

Det lilla som gör stor skillnad

En överfull papperskorg, halvdöda växter och fläckiga fönsterrutor ser väldigt trist ut och kan vara något som stjäl onödig uppmärksamhet. Överfulla papperskorgar kan börja lukta illa, samt göra att man istället börjar placera skräp där det inte hör hemma, därför bör de tömmas regelbundet. Flera sorters växter har positiv effekt på luftkvaliteten i en lokal, därför bör man se till att de får tillräckligt med vatten för att hålla sig vid liv så att de kan fortsätta rena luften. Fläckiga fönster kan störa en utsikt som annars kan framkalla kreativitet hos de anställda och ser dessutom väldigt ofräscht ut, vilket kan ha en väldigt negativ påverkan på besökare och kunder. 

Anlita noggranna proffs 

Det finns många företag att välja på om man är i behov av kontorsstädning i Stockholm. Ett av dem som verkligen insett vikten av välstädade arbetsplatser är Stockholms Allstäd AB. De erbjuder skräddarsydda lösningar för sina kunder och utgår alltid efter de behov som finns. Stockholms Allstäd kan göra allt från att rengöra ytor och städa golv till att tömma papperskorgar och vattna blommor, det beror helt på vilka önskemål kunden har.

Fler nyheter