Katt- och hundpensionat- dina fyrbenta familjemedlemmars semesterhem

15 maj 2019 jonas olsson
Katt- och hundpensionat- dina fyrbenta familjemedlemmars semesterhem

När du ska resa bort, eller på annat sätt är upptagen, behöver din katt eller hund annan tillsyn och omvårdnad. Har du ingen bekant som har möjlighet att ställa upp kan en bra plats vara ett pensionat, där din fyrbenta vän kan bli lite extra bortskämd och få njuta av en egen semester tillsammans med djurkunniga pensionatägare som ser varje gästs individuella behov. Dessutom erbjuder vissa pensionat även extratjänster som kloklippning, träning och bad.

Hotellrum för katter och hundar

Många boenden består av privata boxar, rastgårdar eller burar, men på vissa pensionat kan katterna och hundarna ha tillgång till egna katt- och hundrum. Därtill kan det även finnas olika typer av standard på rummen – precis som på människohotell. Behöver du ett kattpensionat i Stockholm finns till exempel Norra Stockholm Katt & Hund som erbjuder sviter till sina kattgäster. I dessa sviter ingår tillgång till utegård och i de fall där familjen består av två katter finns det möjlighet för dem att bo tillsammans i ett dubbelrum.

Viktigt att tänka på innan din katt eller hund checkar in

När du letar efter det perfekta hotellet till din älskade katt eller hund finns det flera saker att tänka på. Bland annat bör du ställa frågor som: Hur ofta sker tillsynen? Krävs vaccinationsintyg? Hur saneras burar och rum mellan varje gäst? Hur många gäster tar pensionatet emot? Hur stora är boendeytorna? Vad betalar jag för? Har pensionatet ansvarsförsäkring? Är pensionatet godkänt av hälsovårdsnämnden och Svenska Kennelklubben?

För att få tillfredställande svar på dessa frågor är det bra om du besöker pensionatet innan din katts eller hunds planerade vistelse och själv får en känsla för verksamheten. Vidare kan det vara en god idé att ta reda på tidigare gästers uppfattningar – allt för att din fyrbenta vän ska få en minst lika bra semester som du.

Fler nyheter