Hotell för din fyrbenta vän

03 december 2019 jonas olsson
Hotell för din fyrbenta vän

Det är inte alltid man kan ta med sig sin fyrbenta vän när man åker på semester. Och det är inte alltid man har någon släkting eller bekant som kan ställa upp och vara kattvakt. Men katten behöver givetvis mat, skötsel och kärlek även i vår frånvaro. Att lämna över sin katt i någon annans händer kan kännas läskigt, därför är det viktigt att det är någon som är erfaren. Lösningen kan vara ett så kallat kattpensionat, eller katthotell som det också kallas. Hit kan du lämna din katt när du ska resa iväg.

 

Höga krav på kattpensionat

Vem som helst får inte driva ett kattpensionat. Jordbruksverket har satt upp vissa regler som måste vara uppfyllda för att man ska få tillstånd för att bedriva verksamhet med katter. Som personal måste man ha stor vana av och kunskap om katter och deras beteende. Lokalerna måste dessutom vara godkända av länsstyrelsen, det ska vara en stimulerande miljö med bra ventilation. Självklart ska även andra djurskyddsbestämmelser följas. Katterna ska ha bland annat ha regelbunden tillsyn och tillgång till foder och vatten. Dessa regler gör att du som djurägare kan vara trygg när du lämnar över din katt.

 

 

Hur väljer man kattpensionat?

Det är viktigt att man känner att man kan känna sig bekväm med sitt val av kattpensionat. Därför kan det vara klokt att göra ett besök på kattpensionatet innan bokning, så att man har möjlighet att se sig omkring och ställa eventuella frågor. Ett bra kattpensionat ska se till så att djurens behov av rörelse och omvårdnad tillgodoses och dessutom följa alla föreskrifter. Se till så att dem är medvetna om dina önskemål och din katts behov, för ingen katt är den andra lik. Det finns många Kattpensionat i Stockholm, se till att hitta ett som ger både dig och din fyrbenta vän trygghet.

Fler nyheter