Högtalaren är viktigare än du tror

18 juli 2019 jonas olsson
Högtalaren är viktigare än du tror

Det finns mängder med bra musik som bara väntar på att bli lyssnad på. Men bra musik bör lyssnas till på rätt sätt. En artist kan ha lagt ner många timmar, dagar, kanske till och med veckor på att arbeta med en sång för att få till de perfekta ljuden. Då är det inte mer än rätt att arbetet tas emot och hanteras så som det är tänkt. För alla vet vi ju hur irriterande det kan vara med dåliga eller icke-fungerande högtalare. Tänk dig Bohemian Rhapsody med bara en stereo. Hela låten blir genast platt och inte alls lika inlevelserik som den är tänkt att vara.

 

Högtalare och stereoapparater i vardagen

Musik finns överallt i vårt samhälle och vi människor lyssnar till den i princip dagligen. Enligt en undersökning publicerad av statista.se lyssnar en genomsnittlig person på musik 17.8 timmar i veckan. Nästan all denna musik spelas upp ur olika högtalare, många av dem som vi antagligen inte ens tänker på. För tyvärr så har inte jättemånga människor tid att medvetet lyssna på musik ur kvalitativa högtalare minst 2,5 timmar om dagen. Istället möts vi främst av musik spelad ur skraltiga högtalare på restauranger, i butiker, på stökiga hemmafester eller någon annanstans där vi för det mesta inte tänker så mycket på den.

Hitta bra högtalare nära dig

Som tidigare skrivet är det viktigt att bra musik spelas ur bra högtalare, både för ljudkvaliténs skull och för att du ska kunna njuta ordentligt de gånger du verkligen slår dig ner med syftet att lyssna på musik. Bra stereoapparater går oftast att köpa i din närmsta teknik- eller musikaffär, men har du en mindre budget att hålla dig till går det oftast lätt att hitta begagnade högtalare i Göteborg, Stockholm, Örebro eller vilken annan stad som helst nära dig.

Fler nyheter