Hitta rätt frisör

14 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Hitta rätt frisör

Det här med att hitta rätt frisör är inte alltid det lättaste och urvalet är ofta stort. Hur ska man veta vilken frisör som passar just en själv? Eftersom frisörer också är människor kan det hända att när man väl hittat en frisör som man trivs med så flyttar den personen eller byter jobb. Vilken frisör som är mest lämplig för dina behov varierar dessutom beroende på hårtyp, vissa är specialiserade på afrohår, andra på herrklippningar. En bra början är att utnyttja sina kontakter, förslagsvis de som tycker har fina frisyrer, och helst också de som har hår som liknar ditt.

Om du inte får några bra tips från folk i din närhet är det en bra idé att googla efter frisörer och titta på deras hemsidor och sociala medier. Många lägger upp bilder på frisyrer de fixat vilket ger en fingervisning om vilken typ av frisyrer de brukar göra. Ha dock i åtanke att de flesta bara lägger upp sina bästa verk och att resultatet inte alltid ser likadant ut. Du kan ibland också boka in en konsultation med en frisör om du är osäker, så får du komma dit och träffa frisören och få en känsla för hur det är att gå dit.

Eftersom det är högst individuellt vilken frisör som passar en kan man ibland behöva testa att gå till flera olika innan man hittar den rätta. Det är ju inte bara håret som är den enda faktorn som spelar in utan även var salongen ligger och hur långt det är att ta sig dit, hur bra man kommer överens med frisören och hur mycket det kostar. När du väl hittar den frisör eller hårsalong som passar dig bäst kommer du att vara tacksam för att du la ner mycket tid på att hitta den rätta som du kan känna dig trygg med att gå till.

Fler nyheter