Hitta drömmen ute på Öckeröarna

28 november 2020 Mikael Barani

Vi är många som har en romantisk bild av livet ute på en skärgårdsö. Vem vill inte leva livet på Saltkråkan liksom? 
Det är helt enkelt lätt att föreställa sig en väld ute på en ö när det är sommar och riktigt fint. Tänk att bada ute på stränderna och bara strosa runt i sommarsolen.

Skärgårdslivet i ett nötskal

Det finns något tilltalande med tanken att befinna sig lite i en värld för sig själv, något isolerad från fastlandets mer stressade tempo. Livet rör sig på ett annat sätt och sammanhållningen är något annorlunda. Trots allt så har livet här sina egna premisser och förutsättningar. 

Kanske blir det då så att man tar hand om varandra lite extra mycket. Man bryr sig lite mer om sin granne och de som man stöter på dagligen.

Det är i varje fall en fin tanke och förhoppning att det skulle vara på detta viset. Annars kan man ju alltid arbeta för att skapa denna stämning på Öckeröarna utanför Göteborg. I takt med att distansarbetet blir ett långsiktigt alternativ för många så blir livet också lättare härute då man slipper pendla in till Gôtet.

Inte undra på att fler och fler hyr sin bostad härute genom Öckerö Fastigheter: http://www.ockerofast.se/. Det är trots allt ett fastighetsbolag som har Öckeröarna som specialitet och kan tipsa sina hyresgäster om vilka premisser som gäller vid livet ute på någon av öarna.

Är man okej med att få ta färjan över till fastlandet så har man stora chanser att hitta sitt paradis.

Leker man med tanken att vi kommer att få en mer luftburen transportnäring – genom drönare – så kommer livet definitivt att bli rätt bekvämt ute på en ö. 

Ni finns det förstås allehanda butiker ute på Öckeröarna, så det kanske inte är direkt nödvändigt med drönare, men det är kul att som sagt leka lite med tanken.

Fler nyheter