Hitta ditt perfekta boende till semestern

17 juli 2019 jonas olsson
Hitta ditt perfekta boende till semestern

Idag finns många olika typer av boenden att boka till semestern. Det kan vara allt från bed and breakfast i Gävle till en herrgård i Skåne. Hur ska du då veta vad som skiljer dem åt? Vad är skillnaden mellan pensionat och bed and breakfast eller hotell och vandrarhem? Här hittar du en liten guide om skillnaderna mellan några vanliga typer av boenden så du slipper få en onödig överraskning på resan.

 

Bed and breakfast eller pensionat, vad är då skillnaden?

Bed and breakfast är ett boende som finns och erbjuder tjänster på många olika ställen. Det var kanske vanligare tidigare att bed and breakfast var boende på landet men idag är det lika vanligt i städerna. Egentligen är ett bed och breakfast ett boende där privatpersoner tar emot gäster i hemmet. Fokus ligger på personlig service och trivselfaktorn är i centrum. Det finns många olika prisklasser, från lyx med jacuzzi till ett charmigt litet rum på en lantgård. Pensionat är mer åt ett enkelt hotell som erbjuder kost och logi, ofta med helpension. Pensionaten ligger för det mesta i turistområden. Så egentligen är pensionatet en annan form av enklare hotell.

 

Vandrarhem eller hotell?

Kanske har du tänkt att vandrarhem är sovsalar för ungdomar där det är fest nätterna igenom? Det är lite felaktigt. Visst finns det vandrarhem som främst riktar sig till ungdomar, men flertalet är helt enkelt billigare boende än hotell. Vandrarhem har sovsalar men även privata rum som har egna badrum. Sällskapsrummen brukar vara stora och det finns för det mesta även tillgång till kök. Egen matlagning gör resan lite billigare. Hotell finns också i olika storlekar och prisklasser men de har inte sovsalar. Kvaliteten på boendet är snäppet högre eller rentav mycket högre än vandrarhem och sängarna tenderar till att vara skönare. Nu har du en kort förklaring på olika begrepp så du kan välja rätt.

Fler nyheter