Grannen som tyvärr tog på sig elektrikerjobbet

28 april 2019 Linda Edgarsson
Grannen som tyvärr tog på sig elektrikerjobbet

Det hör egentligen inte hit, men ibland sitter man på erfarenheter som man är osäker på om man bör dela med sig av eller inte. Till största del beroende på mottagarens intresse eller ointresse. Men jag väljer ändå att dra historien.

För några år sedan, i ett samhälle utanför Göteborg gjorde vi om köket. Blåste ur rubb och stubb och byggde upp nytt. Tyvärr hade vi inte varit förutseende nog att boka en elektriker i god tid för jobbet och där stod vi med halvfärdigt kök utan el. Som tur var hade vi en pensionerad granne som fortfarande var verksam som elektriker. Han ville mer än gärna anta sig jobbet och kunde komma med kort varsel.

Han drog några kablar och borrade lite hål här och var första dagen. Andra dagen bar han in diverse verktyg och dosor som han skulle komma att behöva i sitt arbete. Tredje dagen kom han inte alls, inte på resten av den veckan faktiskt.

Nära som vi bodde såg vi ju att herr elektriker var hemma, styrde med sitt, läste tidningen och drack kaffe i trädgården. Efter några dagar stötte vi ihop ute på gatan där vi frågade när han planerade att komma och fortsätta sitt arbete. Han lovade att komma följande dag, vilket han också gjorde.

Familjen var inte hemma, bara jag som satt på övervåningen och arbetade medan herr elektriker styrde och grejade i köket. Plötsligt hör jag hur han går in på toaletten utan att stänga dörren efter sig och utför sina behov – utan att spola – eller tvätta händerna. Självklart har även elektriker behov, men känslan inför den goda grannsämjan förändrades en aning. Den förändrades även av allt tjat från vår sida för att få honom att komma och slutföra sitt elarbete. Det tog hela sommaren innan sista dosan var på plats och vi kunde slå på all el i köket.

Hade vi varit förutseende och bokat en annan elektriker i Göteborg så skulle jobbet vara färdigt långt tidigare och den goda grannsämjan hade bevarats.

Fler nyheter