Flytta med trygghet

26 april 2019 Mikael Barani
Flytta med trygghet

Att flytta är för de flesta av oss ett omfattande projekt. När vi börjar packa och städa upptäcker vi många gånger hur mycket saker vi faktiskt har samlat på oss under åren. Ska allting verkligen med till den nya bostaden – en fråga som är extra akut om vi ska flytta utomlands.

Att flytta kan många gånger också vara en emotionell process. Våra hem är mer än bara väggar. Med tiden blir de som bibliotek av minnen i vilka en vardaglig sak som en köksstol kan bli något speciellt. Kanske var det just där du satt när du för första gången fick höra att du skulle få barn?

Det gäller därför att välja med omsorg när det kommer till flytthjälp. Det finns en uppsjö av olika flyttbolag, och du vill vara säker på att dina saker och dina minnen fraktas med både säkerhet och omtanke.
En faktor som väger tungt är rutin. Hur länge har flyttfirman i fråga haft sin verksamhet? Bland landets äldsta flyttbolag finns Stadsbuds 2:an. Företaget är baserat i Västerås, vid Mälaren, och har över en hundraårig tradition av att hjälpa människor att frakta sitt bohag till det nya hemmet.

Stadsbuds 2:an är en flyttfirma som alltså grundades redan 1911. Då var det till en början cykelbud som var företagets inriktning. Man forslade hem resgods från tågstationen i Västerås, och skötte budkörningar och fraktade hem inköp från Systembolaget. 
År 1920 inköptes företagets första lastbil, en Chevrolet, och med tiden utökades arbetsområdet till att nå utanför Västerås gränser och gälla hela Sverige. 
Idag hjälper man folk att flytta internationellt och har hela Europa som arbetsområde.

Så oavsett om du ska flytta inom samma stad, eller provar på lyckan på den spanska solkusten, så kan du känna dig trygg med att Stadsbuds 2:an levererar dina ägodelar tryggt och säkert till ditt nya hem.

Fler nyheter