En handelsträdgård ger en lustfylld känsla

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Det finns många spännande och rogivande utflyktsmål att besöka. En härlig plats att strosa runt i är en handelsträdgård. Där kan du gå runt och titta på blommor, buskar, träd och andra fina växter. Det kanske är något speciellt som du är ute efter och tänkt att du ska köpa. I annat fall så är det ett bra ställe att koppla av på och upptäcka ny och spännande växtlighet.

Du kan välja bland fruktträd, perenner, bärbuskar, blomlökar och mycket mer. Det finns handelsträdgårdar som till och med erbjuder färdiga gräsmattor. Det mesta du behöver till din trädgård brukar finnas i sortimentet. Jord, trädgårdsredskap och prydnadsföremål är några produkter som är eftersökta av kunderna, även det och mycket mer finns oftast till försäljning.

 

Handelsträdgård

 

En handelsträdgård erbjuder mer än enbart växter

Handelsträdgård förknippas ofta med blommor och givetvis läggs det stort fokus på det, speciellt på sommarblommor. Du kanske själv har inhandlat några väldoftande tagetes, frosttåliga penséer eller färggranna pelargoner till din balkong eller trädgård. Om du befinner dig på Gotland så kan du besöka till exempel Stånga Trädgård. Du kan läsa lite om vad de har att erbjuda här: http://www.stangatradgard.se/

Många handelsträdgårdar brukar erbjuda tjänster som plantering, plattläggning, trädbeskärning och hjälp med gräsklippning. Om det är någonting som du behöver hjälp med i din trädgård kan du ringa till en handelsträdgård nära dig och fråga vad de har att erbjuda. Du kan även få goda råd om vilka växter som passar i just din trädgård.

Förutom försäljning och tjänster, har en del handelsträdgårdar även någon form av café. Det kan vara stort eller väldigt litet. Oavsett storlek så är det avkopplande att njuta av lite fika bland blommor och lummig grönska. Oftast så har du möjlighet att kunna sitta ute i det fria då de flesta har caféet öppet under sommarhalvåret.

Fler nyheter