Doseringspumpar och doseringssystem – Vilka branscher kan använda dessa?

25 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Doseringspumpar och doseringssystem – Vilka branscher kan använda dessa?

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på doseringspumpar och doseringssystem. Vilka olika industrier använder dessa pumpar och system, vilka är de vanligaste modellerna och vart kan man få tag i dem? Vi kommer även ta en titt på livsmedelsindustrin och se vilken typ av pumpar som passar bäst inom branschen.

Doseringspumpar och doseringssystem blir alltmer populära inom en rad olika branscher. Dessa pumpar och system används för att överföra vätskor från en behållare till en annan eller för exakt mätning av vätskeströmmen. De kan användas i laboratorier, tillverkningsanläggningar, vattenreningsanläggningar, livsmedelsanläggningar, kemiska produktionsanläggningar med mera.

pumpservice - pumpar Värnamo

När du behöver mäta tillförseln exakt

Dessa pumpar kan användas för att exakt mäta eller kontrollera flödet av vätskor. Olika branscher använder dem för olika ändamål, men i huvudsak är de alla utformade för att överföra vätska från en plats till en annan eller mäta dess flöde. De kan också användas som medium för desinfektion, filtrering eller sterilisering.

Det finns flera typer av doseringspumpar, inklusive membranpumpar, peristaltiska pumpar och kolvpumpar. Varje typ har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja rätt för din tillämpning. Bor du i Värnamo hade jag rekommenderat PPT som leverantör, kolla deras utbud av tjänster här: https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-varnamo/.

När det gäller livsmedelsindustrin är den vanligaste doseringspumpen en membranpump. Dessa pumpar är mycket exakta och tillförlitliga och dessutom lätta att underhålla. De finns i flera olika storlekar, så du kan hitta en som passar exakt din anläggnings behov.

När det gäller kostnader är membranpumpar generellt sett billigare än andra typer av pumpar. Det är viktigt att komma ihåg att priserna kommer att varierar beroende på pumparnas storlek, egenskaper och användningsområden.

Generellt sett är doseringspumpar och doseringssystem ett utmärkt sätt att exakt mäta eller överföra vätskor i en mängd olika branscher. Oavsett om du letar efter en lösning för livsmedelsbearbetning eller kemisk produktion finns det säkert en pump som passar dina behov.

Fler nyheter