Besök på ett lyxigt spahotell är alla värda

23 maj 2022 william eriksson

editorial

Finns det något lyxigare man kan göra än att ta in på spa? Åtminstone om man inte reser utomlands. Man stannar gärna i Sverige om man har chansen att besöka det svenskaste av alla svenska landskap – nämligen Dalarna. Där kan man beundra utsikten över Siljan. Man kan titta på gammal hederlig hantverkstradition, som tillverkningen av dalahästar, men också få en härlig vistelse på ett spahotell.

Att ta in på spahotell är att tillåta sig själv att njuta. Börja med en läcker eftermiddagsfika. Ta sen av trånga kläder och glid i badkläderna och den tjocka badrocken som väntar på rummet. Strosa bort till spaavdelningen och känn hur lugnet kommer över dig. Efter en stund i bastun är det skönt att plaska runt i poolen. När bubbelpoolen är ledig så kopplar man av där en stund och beställer kanske en öl eller ett glas bubbel att sippa på.

 

spa

 

Njutning för kropp och själ

Efter någon timmes avkoppling känner man sig ren till kropp och själ. Då är det dags att sätta på snygga kläder och piffa till sig, för att sedan gå till restaurangen. Från à la carte menyn väljer man ut tre eller fyra rätter. Det kan vara hederlig husmanskost på de bästa lokala råvarorna eller nya spännande smaker från världens alla hörn. Var och en väljer enligt tycke och smak.

Efter en god natts sömn i sköna sängar kan man antingen gå till gymmet, för att stilla den där inbyggda oron som säger att man inte bara får slappa. Eller också stannar man i sängen och tar sovmorgon för en gångs skull. Sedan väntar en överdådig frukostbuffé. Där blir man gärna sittande länge, länge.

Låter det lockande? Surfa in på https://akerblads.se/ och hitta ett boendepaket med spa att överraska din partner med. Du kommer garanterat att plocka hem poäng på det.

Fler nyheter