Behov av veterinär i Kallhäll

När olyckan är framme är det bra att ha koll på veterinärerna i området där man bor. Därför är det viktigt för de flesta djurägare att ta reda på all information i förväg. Var ligger kliniken? Vilka djur tar de emot? Hur ser öppettiderna ut? Har de jour tjugofyra timmar om dygnet? Frågor som dessa kan lätt besvaras genom att man söker på exempelvis veterinär i kallhäll.

Att skapa en bra relation med sin veterinär skapar trygghet, inte bara för djurägaren utan även för djuren själva. Har man hund kan det vara en bra idé att ta med den till kliniken för att den ska lära känna platsen. På så vis blir det mindre obehag när det är dags för en vaccination eller behandling.

 

Vilka djur behandlas på kliniken?

Det är viktigt att ta reda på den frågan i förväg, särskilt om det uppstår en akutsituation. Har man sällskapsdjur är det en smådjursklinik som gäller. De tar emot hamstrar, marsvin, katter, hundar och liknande djur.

Var extra observant om husdjuret är en reptil. Då gäller oftast djursjukhus eller andra speciella kliniker. Men det kan givetvis finnas undantag, så det är bra att höra sig för vad veterinären på den egna kliniken har för kriterier.

 

Vid en akutsituation

Skulle olyckan vara ett faktum så kan man ringa sin klinik under vardagarna på kontorstid. Övriga tider är det troligt att man får ta kontakt med närmaste djursjukhus för att få hjälp. Men det är viktigt att alltid ringa in och få vidare information om vad man ska göra. Då gör veterinären en bedömning om man ska komma in eller om man kan ge djuret den hjälp det behöver hemma. Behöver man komma in innebär samtalet att personalen på kliniken hinner förbereda och kan på så sätt hjälpa djuret på bästa sätt, helt utan dröjsmål.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *