Anlita en arborist för trädbeskärning i Malmö

22 augusti 2021 jonas olsson

Det finns många olika anledningar till att beskära ett träd. Det kan handla om att ta bort döda grenar, förbättra trädets form eller för att minska olika risker. Det är viktigt att tänka på att omfattande beskärning kan innebära en avsevärd stress för trädet. I många fall beskärs fullvuxna träd i korrigerande eller förebyggande syfte och fruktträd för att få frisk och smakrik frukt.

En korrekt beskärning kan bevara trädets hälsa och struktur och även omgivningens estetiska och ekonomiska värde höjs. Det är viktigt med kunskap och förståelse för trädets biologi, att ge sig på trädet själv kan många gånger vara en dålig idé. Det är lätt att det blir fel och trädet kan skadas rejält. Om det gäller stora träd som ska beskäras kan det innebära stor fara.

Har du funderingar på trädbeskärning i Malmö kan det vara en god idé att anlita en arborist. En arborist kan avgöra vilken typ av beskärning som behövs för det aktuella trädet. De kan även bidra med ett utbildat team som har rätt säkerhetsutrustning och försäkring. Professionell och säker trädbeskärning kan du bland annat hitta om du letar upp det här företaget i Malmö: https://www.aliasarborist.se/traedbeskaerning/traedbeskaerning-malmoe

Beskärning av äppelträd

Beskärning av äppelträd är viktigast under trädets första år. Det är då som man bygger upp kronan och formar ett friskt och hållbart träd. Det behövs inte beskäras så mycket under det första året då trädet rotar sig. Kronan kan börja formas under andra året.

När det gäller äldre äppelträd så behövs bara underhållsbeskärning, vilken innebär en lite lättare beskärning. Sjuka, döda och döende grenar klipps då bort. Stommen i trädet bör inte röras i ett gammalt träd om man byggt upp trädet rätt från början. Kronan i trädet bör vara lagom gles och luftig så ljus släpps in för att förebygga sjukdomar och ge smakrika och goda äpplen.

Fler nyheter