Allt ska bara rulla på

31 oktober 2019 patrick pettersson
Allt ska bara rulla på

För en jäktad storstadsbo som ska hinna med tunnelbanetåget är det absolut nödvändigt att rulltrappan fungerar. I Stockholm är det ibland avsevärd längd och höjd på en sådan, och kommer man med en tung resväska, så blir man mycket förtretad om rulltrappan är trasig. För oss vanliga människor på språng är rulltrappan en samhällsservice. Rulltrappor ska bara fungera.  Gör de inte det blir vi arga. Men vem lagar rulltrappan?

 

 

En särskild nisch

 

Det finns som tur är specialistföretag som är inriktade på speciella nischer. Rulltrappor SALTSJÖ-BOO är en bra referens på ett företag som lagat rulltrappor i två generationer. De utför både service och reparationer och kan också göra ombyggnader på alla fabrikat tillverkade inom Norden. De har många stora kunder, bland annat Luftfartsverket, Stockholms Stad och stora varuhus. De är också väldigt stolta över att även rulltrappstillverkare och folk i branschen ringer och rådfrågar dem.

 

Reparationer måste göras snabbt

 

Rulltrappor och rullbanor finns överallt i samhället. På flygplatser finns det långa rullbanor som hjälper oss att snabbt komma till rätt gate. Där har man ofta inte många minuter på sig att ta sig igenom hela flygplatsen, eftersom det är ett så vidsträckt område, och där är rullbanan nödvändig för att man ska komma fram i tid. I varuhusen och i stora klädbutiker åker vi rulltrappa mellan våningsplanen. Om trasiga rulltrappor retar friska personer till vansinne, kan man ju förstå hur det känns för en sjuk eller handikappad person. Lagning måste alltså ske snabbt, för folk accepterar inte en rulltrappa som står stilla.

 

Handledare och reservdelar

 

Man kan köpa rulltrappor och rullbanor, och man kan också köpa reservdelar till dem som till exempel handledare, det band som följer med och som man håller i när man åker. Det behövs också förbrukningsmaterial som oljor, och det kan man också köpa från samma ställe.

Fler nyheter