Elda effektivt med LPG Gasol och Primagaz

05 oktober 2021 william eriksson

Det är inte bara för privat användning man har stor nytta av gasolflaskor. Alla vet ju hur smidigt det är att grilla med gasol och hur god maten blir. Man har också upplevt hur mysigt det är på altanen med vänner och familj om man har gasolvärme, så att man kan sitta utomhus ända in på småtimmarna.

Det finns även en yrkesmässig tradition av att använda gasol. Det gäller för ett flertal branscher, som exempelvis byggbranschen, industri, hantverk, restauranger och lantbruk. De två stora fördelarna med gasol är dels att man kan arbeta utan tillgång till elektrisk ström, och dels att värmen kommer snabbt och är lätt att kontrollera och styra direkt.

Bra leverantörer av gasol

Behöver du köpa gasolflaskor, finns det bra leverantörer att hitta på internet. Exempelvis har primagaz.se en hemsida där du hittar olika modeller på gasflaskor. Med LPG Gasol är du välförsedd och kan i princip arbeta i vilken miljö som helst.

Ska du rensa ogräs på tomten, går det snabbt med en gasolbrännare. Även arbeten där man vistas på hög höjd, som till exempel takläggning, underlättas när vissa moment kan göras med gasolvärme. Man kan löda, skära och gjuta metall om man har LPG Gasol till hands.

 

 

Skönt att vara oberoende av elektricitet

Det är skönt att slippa tänka på förlängningssladdar och stickkontakter när man använder gasol. Men sedan finns det ju också byggnader som helt saknar ström. Även vid ett strömavbrott är det bra att man kan få värme i alla fall.

Matlagning på en gasspis har många fördelar, exempelvis att det blir en bättre stekyta och att man kan styra värmen exakt och snabbt. Med Liquified Petroleum Gas, LPG, som består av butan och propan är man också miljövänlig. Det blir bara koldioxid och vatten kvar efter förbränningen av gasen, så det kan kallas för ett rent bränsle.

Fler nyheter